Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Lauantailenkki / Lördagslöpning

Mahtava juoksufiilis sai tänään jatkoa, kun kävin hiihdon MM-kisojen tauolla juoksemassa hikisen ja onnistuneen intervallitreenin. Jalat on edelleen hyvässä kunnossa ja juoksu tuntui kevyeltä ja helpolta vaikka vauhtia oli 10 minuutin intervalleissa ihan kunnolla omaan tasooni nähden. Onnistunut ja hyvä juoksutreeni siis takanapäin. Illan olen viettänyt telkkarin edessä venytellen, sillä vaikka pohkeet ja reidet on kunnossa alkoi joulukuussa kipeytynyt lonkkani taas hieman muistuttelemaan olemassaolostaan. En osaa ihan sanoa onko kipu samanlaista kuin silloin, lonkka tuntuu lähinnä jäykältä ja kaipaa venytystä joten toivon kivun häviävän sillä. Muuten täytyy vierailla taas hierojalla ensi viikolla. Nyt latailen akkuja huomista pitkistä varten, fiiliksen mukaan ajattelin juosta 12-15 kilsaa. Viikon päästä olisi tarkoitus kevyemmän treeniviikon päätteeksi kokeilla jo 20 kilsan lenkkiä. Jännää ja kivaa :).

Ei pahat juoksumaisemat
Inte så illa att springa här.


Min härliga löpkänsla fick förtsättning idag då jag på pausen i skid-VM tog mig ut för att springa intervaller. Benen är i skick och löpningen kändes rikigt bra och lätt, även om jag hade ganska hård fart i mina intervaller. En lyckad löpträning igen, roligt! Kvällen har jag tillbringat med att stretcha framför tv:n eftersom min höft som var sjuk i december påminde om sig igen. Jag kan inte riktigt säga om den är sjuk på samma sätt som då, nu känns det mest som att den är styv och kräver stretchning. Hoppas känningarna försvinner med stretchning, annars får jag ta och boka tid till massörern igen. Nu fortsätter jag ladda inför mogondagens långpass. Tänkte springa 12-15 kilometer lite enligt känslan. Om en vecka har jag planerat att springa långpass på ca. 20 km efter en lättare träningsvecka annars. Spännande och roligt! :) 

8 kommenttia:

  1. Meinasitkos jo siis ihan 20 km juosta? Se on aika paljon jo se, jos tavoitteena puolikas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näin olisi tarkoitus joo ;). Oon jo tuollaisia 15 kilsan pitkiksiä juoksennellut useamman ja ei tunnu tuo 20 km kovinkaan kauhealta ajatukselta. Puokki on ehdottomasti tavoitteeni tälle vuodelle, mutta ehdottomasti kokopitkä maraton jo ensi vuodelle :).

      Poista
    2. Ookei - minäkin tässä tuumailen josko sitä maratoonia harkitsisi. :D Mutta tsempit treenailuun! 20 km lenkkihän on jo lähes se puolimaraton, että joskushan ei ihan niin pitkiä lenkkejä harrasteta kun tavoitteena puolikas? Ellei ole jo paljon tottunut juoksemaan pitkiä lenkkejä? :)

      Poista
    3. Kiitos! :)

      Mä en tiedä oikein kuinka pitkiä lenkkejä yleensä puolikkaille treenataan, koska itse oon niin fiilisjuoksija että en sen kummemmin mitään ohjelmia seuraile. Ollaan haluttu hitaasti mutta varmasti pidentää pitkiä lenkkejä ihan sinne 20 kilsaan saakka ennen puokkia, koska se ihan oikea tavoite on kuitenkin puokkia pidemmällä ja kevään puokki välitavoite :).

      Poista
    4. Harppaus 15km:n lenkistä suoraan 20 kilsaan on aikamoinen, joten suosittelen rauhallista etenemistä, varsinkaan, kun ei ole kiire, ja sullakin on sitä lonkkaongelmaa ollut! Mutta muutoin fiilispohjalta juokseminen kannattaa aina, harrastan sitäkin lähinnä itse! :)

      Poista
    5. Joo, fiiliksellä mennään ja katsotaan mitä tulee :). Ihan 15 kilsasta en ole 20 kilsaan hyppäämässä, sillä esim. vähän yli 16 kilsan lenkkejä on jo tullut juostua. Treenikaveri juoksi ekan 20 kilsansa pari viikkoa sitten, joten en luule että se olisi ongelma mullekaan, mutta tietty mennään ihan sen mukaan, mitä kroppa sanoo!:)

      Poista
  2. Härligt väder ni har där i söder, först NU har solen börjat hitta till "solstaden". Synd att man inte har något regelrätt sportlov, men ska försöka göra det bästa av veckan. Tror att du kommer att klara den längre långlänken galant :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja, det har vi faktiskt fått ha de senaste dagarna. Härligt! Och roligt om solen hittat dit också :).
      Jag saknar sportlov lite också, men ska försöka kämpa på med vardagen. Och långlänken tror jag också kommer gå finfint :).

      Poista