Sivut

perjantai 15. helmikuuta 2013

Juoksuvarusteista / Om löputrustning

Olen monta kertaa kuullut ja lukenut, että juoksu on siitä helppo harrastus että varusteita ei erityisemmin tarvitse. No, onhan se noinkin. Periaatteessa juoksemaan voisi lähteä kaapista löytyvillä vanhoilla vaatteilla ja lenkkitossuilla. Mutta. Jos juoksusta haluaa tehdä vielä vähän hauskempaa, on kiva vähän satsata juoksuvarusteisiin. Minussa on ehkä hieman välineurheilijan vikaa. Piristän mielelläni arkea kivoilla treenivaatteilla ja muilla -varusteilla. Tässä esimerkkinä keskiviikon lenkin kamppeet. Lämpötila täällä Turussa oli silloin nollassa, kunnon pakkasilla näitä varusteita on sitten vielä hurjasti enemmän...

Juoksutakki, uudet juoksuhanskat, juoksusukat, hiuspanta, Garmin, aluspaita, talvilenkkarit, säärystimet, talvitrikoot ja urheiluliivit.
Jacka, mina nya löparhandskar, löpstrumpor, hårband, Garmin, underställsskjorta, skor, benvärmare, vintertights och sportbehå.

Jag har många gånger hört och läst, att löpning är en enkel hobby eftersom det inte kräver en massa dyra kläder eller annan dyr utrustning. Visst är det sant, man klarar sig långt med ett par bra skor. Men. Om man vill (som jag vill) göra löpningen ännu lite roligare, är det ju inte så tokigt att satsa på lite nya löparkläder och annan utrustning nu och då. Jag medger att jag gillar att shoppa träningskläder. Jag tycker att löpningen och träningen är ännu lite roligare då jag får klä mig i olika färgers kläder, och inte varje dag dra på mig samma linne och tights. Här ovan är ett exempel från onsdagens löprunda och vad jag hade på mig då. Vädret här i Åbo låg kring nollan och det var slaskigt. Om det är superkallt behöver jag ju ännu en hel massa mer kläder... 

6 kommenttia:

  1. Verkligen "varusteurheilua".
    Förstår inte de som kan springa med collegehuppare + verrare? Speciellt då det regnar och kläderna börjar väga ett kilo eftersom de suger i sig vatten. Jag tror definitivt att min löpning inte skulle vara lika kul om jag inte hade så bra löputrustning, dvs kläder som transporterar bort svetten, andas och är vindtäta. Sen får de ju också se bra ut som du sa, vara färgglada :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säg inte annat ;).

      Jag sprang för något år sedan ännu med verrare och en tjock, äcklig fleecejacka. Fattar inte idag hur jag orkade, äcklligt tungt och svettigt :D.

      Poista
  2. Juuri tästä samasta keskustelimme juuri yhteislenkillä ystäväni kanssa. Lenkkeily on kyllä 100 x mukavampaa kun varusteet ovat sellaiset, ettei tule kylmä eikä kuuma, mikään ei kiristä, eikä hierrä. Askel on hyvissä kengissä huomattavasti kevyempi ja näin talvikeleillä loukkaantumisprosentti huomattavasti alhaisempi kun pohjissa on piikit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Tuota loukkaantumisjuttua en ole oikeastaan edes ajatellut, taas yksi syy lisää mihin vedota, kun äiti seuraavan kerran jankuttaa juoksuvermeistäni ;).

      Poista
  3. Oi miten herkullisen näköisiä varusteita! Itse ajattelisin niin, että juoksu on harrastus, jonka _aloittamiseen_ ei tarvita mitään erityisiä varusteita, vaan polulle voi lähteä myös vähän vanhemmissa verkkareissa. Aika pian hyvät varusteet tulevat kuitenkin tarpeeseen, jos/kun lenkkeily on säännöllistä ja lenkkien pituudet kasvavat. Itse juoksen vielä niissä tamineissa, jotka kaapista kulloinkin sattuvat löytymään, mutta houkuttelisi kyllä kovasti ostaa jotain uutta ja laadukasta ja mielellään ihanan väristä (kuten vaikkapa sun superihanannäköiset juoksukengät :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei minullakaan harratsukseni alussa ollut hienoja vaatteita ja varusteita, vaan silloin kyllä menin kaapista löytyvillä kollareilla jne. Mutta tuo se hieman lisäintoa harrastuksen edetessä kun saa shoppailla kivoja vaatteita ;). Ja kivat värit piristää aina! Kuvassa näkyvät juokstossut on talvilenkkarini, ihanat Salomonit jotka kyllä rokottivat rahapussiani vähän liikaa tuossa syksyllä...;).

      Poista