Sivut

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tanssia ja uintia / Dans och simning

Lonkka ei vielä missään tapauksessa kestä juoksemista, joten tämän alkuviikon olen harjoitellut sellaista, joka ei aiheuta lisää kipua lonkassa. Tiistaina olin koulussa lähes koko päivän joten pidin lepopäivän treenistä. Tänään aloitin aamun normaaliin tapaan Sh´Bamilla. Jätin pahimmat hypyt väliin eikä lonkka tuntunut yhtään pahemmalta tanssin jälkeen. Viime yönä heräsin särkevään koipeen kerran, kun olin nukkunut monta tuntia kipeällä puolella. Sh'Bamin jälkeen lonkka tuntui jopa paremmalta kuin aamulla sitä ennen. Tanssin jälkeen ajettiin ystäväisen kanssa uimahallille ja polskittiin yhteensä yli tunti. Aktiivista uintia tuli ehkä noin 45 minuuttia, loppuaika nautittiin porealtaasta ja ulkoaltaan lämmöstä. Lonkka tuntui uidessa ihan hyvältä, pientä kipuahan siellä on jatkuvasti joten ei uutta auringon alla sen suhteen. Oma mieli on maassa kipeän lonkan vuoksi, mutta onneksi pääsee sentään treenaamaan jotain vaikka juoksemaan en pysty.

Höften är absolut inte färdig för att springa ännu så denna vecka har jag tränat sådant som inte gör höften sjukare. Igår var jag på föreläsning nästan hela dagen så jag höll vilodag från träningen. Idag började jag dagen med Sh'Bam. Höften var sjuk på morgonen eftersom jag sovit nästan hela natten på den sjuka sidan (inte klokt!), men efter Sh'Bamen kändes den faktiskt lite bättre än innan. Jag lämnade de värsta hoppen borta, men annars gick det bra att dansa i 45 minuter. Efter dansen körde jag iväg med en vän till simhallen. Vi simmade lite över en timme, aktiv simning blev det kanske i 45 minuter och resten av tiden njöt vi av bubbelpoolen och det varma vattnet i utebassängen. Höften kändes helt okej under simningen, lite sjuk är den ju hela tiden så inget nytt på den fronten efter simningen heller. Själv är jag nog deppad över den sjuka höften, men som tur kan jag ändå träna någonting utan att höften blir värre fast jag får vila med springandet en god stund ännu.

8 kommenttia:

  1. Hei,
    olen se sama joka veikkasi sitä bursiittia ja yhä vain noi sun oireet siltä kuulostaa. Olen itse vaivoitellut bursiitti-ongelman heinäkuusta lähtien ja nimenomaan juoksu on se "the juttu" joka lonkan saa kipeytymään. Kuntosalilla lonkka kestää jopa jalkaprässillä kunnon punttausta ilman kipeytymistä, mutta menepä juoksemaan enemmän kuin 5km niin jo sattuu :/ Sinnillä juoksin lokakkuulla puolimaran, enkä nukkunut juurikaan viikkoon kun lonkaa oli niin kipeä.
    Lepo ja tulehduskipulääkehän siihen kai auttaisi, mutta kun levätäkään ei malttaisi! Joku on saanut avun kerrasta kun on ottanut kortisonipiikin. Sitä itse olen lähinnä miettinyt, että jos tosiaan yksi piikki auttaisi, niin se tuskin paljon haittaakaan aiheuttaisi? Mene ja tiedä sitten...

    sama anonyymi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levätä ei tosiaan malttaisia, ja oon aika skeptinen kortisoninkin suhteen :/. olen nyt koittanut tulehduskipulääkekuuria ja en ainakaan levossa tunne enää yhtään kipua. Kokeilin tänään juostakin pari kilsaa eikä siinäkään kipua tuntunut. Mutta ihan kuuten sanot, kipu tuli mullekin etenkin pidemmillä lenkeillä niin ehkä se olisi tänäänkin tullut kummittelemaan jos olisin vetänyt kunnon lenkin...

      Jos nyt ei tulehduskipulääkkeellä ja osittaisella (:D) levolla häivy kipu niin kai se on mentävä lääkäriin ja mietittävä sitä kortisonipiikkiäkin uudemman kerran.

      Kiitos vielä sulle muuten avusta ja ajatuksista tämän suhteen, on ollut tosi iso apu kun itse en tosiaan olisi tullut tällaista edes ajatelleeksi!:)

      Poista
  2. Tulipa kirjoitusvirheitä, sorry!

    VastaaPoista
  3. Jag skulle nog rekommendera att du söker hjälp för höften så du får en bra diagnos. Jag trodde att mitt fotproblem var plantar fasciit baserat på symptomen och en överläggning med Dr. Google, men så var det inte alls (tack och lov!) då jag sen uppsökte fysioterapeut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja, det ska jag nog göra snart om det inte blir bättre med denna medicinkur.

      Poista
  4. Trist med höften som strular :( hoppas den blir bättre snart! Skönt att du kan träna annat så länge!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tur att jag kan göra allt annat än springa. Synd bara att löpningen är det roligaste ;).

      Poista