Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ruokaa viime viikoilta / Vad jag ätit de senaste veckorna

En tiedä kiinnostaako teitä muita ruokailu yhtä paljon kuin minua, mutta minulle hyvä (ja usein myös terveellinen) ruoka kuuluu ehdottomasti tuohon blogini nimessäkin vilahtavaan nauti-osioon. Rakastan kaikenlaisia salaatteja, mutta enemmän treenatessa huomaan usein, että en täyty salaatista kovinkaan pitkäksi aikaa. Viime aikoina olenkin harrastanut paljon salaatteja joihin olen lisännyt lihaa tai kalaa jossain muodossa. Muutenkin pidän eniten liha/kala + kasvisyhdistelmästä. Perunoista en välitä, eikä pastakaan oikein aina maistu. Toki yritän niitäkin syödä, ja etenkin jos käyn kotikotona viikonloppuisin löytyy lautaselta enemmän perunaa ja pastaakin. Suuria suosikkejani on avokado ja erilaiset salaattilajit. Tässä viime aikaisia ruokailuja:


Quinoa, avokado, tomaatti, fetajuusto, juustoraaste, salaatti.
Quinoa, avocado, tomat, feta, riven ost, salladsbald.

Salaattia, tomaattia, muutama makaroni, fetajuustoa, kuivattuja karpaloita, avokado, pekoni ja ruisleipää.
Salladsblad, tomat, några makaroner, fetaost, torkade tranbär, avocado, bacon och rågbröd.

Salaatti, auringonkukansiemeniä, tomaattia, viinirypäleitä, avokadoa, pekonia ja keitettyä kesäkurpitsaa.
Sallad, solrosfrön, tomat, vindruvor, avocado, bacon och kokt squash.

Salaattia, juustoa, siemeniä, viinirypäleitä, kurkkua, kuivattuja karpaloita, broilerinsuikaleita, porkkanaa, rusileipä.
Sallad, ost, frön, vindruvor, gurka, torkade tranbär, broilerstrimlor, morot, rågbröd.

Smoothie jossa banaania, punaisia viinimarjoja, mustikkaa, omena, tilkka maitoa ja rahkaa.
Smoothie med banan, röda vinbär, blåbär, äppel, en skvätt mjölk och kvarg.
Salaattia, avokadoa, paprikaa, suolakurkkua ja pala kotitekoista pizzaa jossa homejuustoa, kinkkua ja ananasta.
Sallad, avocado, paprika, saltgurka och hemgjord pizza med mögelost, skinka och ananas.
Kotitekoista nakkikeittoa ja salaattia jossa kurkkua, tomaattia, viinirypäleitä ja porkkanaa sekä jälkkäriksi luumu.
Hemgjord korvsoppa och sallad med gurka, tomat, vindruvor och morot och ett plommon som efterrätt.
Munakas jossa täytteenä raejuustoa, pinaattia ja avokadoa. Lisäksi salaattia ja viinirypäelitä, rusileipä jossa kinkkua ja jälkkäriksi pari hedelmää.
Omelett med avokado, grynost och spenat som fyllning. Sallad och vindruvor, rågbröd med skinka och några frukter som efterrätt.

Jag vet inte om ni andra är lika förtjusta i god mat som jag, men god (och ofta även hälsosam) mat hör absolut till njutningsdelen av mitt liv. Jag älskar sallader i alla former, men har märkt att då jag tränar mycket hålls jag inte mätt på endast grönsaker speciellt länge. Nu på sistone har jag lagat mycket sallader med något slag av fisk/kött som tillägg. Jag gillar annars också mest blandningen av mycket grönsaker + fisk eller kött i någon form, eftersom varken potatis eller pasta hör till mina favoriter. Visst äter jag det också, ofta äter jag lunch i skolan och äter då mer pasta/potatis eller ris. Även hemma hos föräldrarna äter jag mycket kolhydrater i form av pasta och potatis.Min all-time favorit är avocado och olika sorters sallad. Här ovan ser ni exempel från vad jag ätit under de senaste veckorna.

4 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus! Tällasia ruokajuttuja on aina kiva lukea, kun saa samalla ideoita omaankin ruokavalioon :) kaikki nuo salaatit näyttää tosi herkullisilta! ja heh, kuvista tosiaan huomaa, että avokado on sun suosikki! Itsekin rakastan avokadoa, se on vaan niin hyvää ja sopii moneen ruokaan ja välipalaan. Njam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tällasiet kiinnostaa. Teen ehkä siis jatkossakin ;). Ja joo, avokado on kyllä nyt ihan ykkösjuttu, ja se täyttää mahaakin kivasti :).

      Poista
  2. Nam!! Allt ser så oerhört gott ut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! Jag blev också hungrig nu då jag kollade bilderna pånytt ;).

      Poista